divendres, 31 de juliol del 2009

L'equipatge

Un cop es pot dir que estem oficialment de vacances, toca preparar allò més important del viatge: l'equipatge. Com que es tracta d'una ruta extraordinària, hem esmerçat esforços en absorbir tot tipus d'informacions provinents de diverses fonts. Fer el Camí de Sant Jaume no té res a veure amb qualsevol ruta de senderisme que haguem fet fins ara, i, per tant, cal estar a l'aguait. Anem a esmentar algunes coses que cal tenir presents:

1) Com més grossa sigui la motxilla, més temptacions tindrem d'omplir-la de futileses. Cal portar una motxilla, doncs, que s'adapti al màxim possible a l'equipatge que tenim previst dur durant la travessia.

2) Els objectes més grans i pesants hauran d'anar al més a prop possible de l'esquena. Un bon consell és anar omplint la motxilla col·locant-la en posició horitzontal. Començarem posant els objectes esmentats, per acabar posant els més lleugers al damunt procurant que no belluguin. D'aquesta manera no farem patir l'esquena mentre caminem.

3) En ple segle XXI no cal patir per passar fam. El Camí de Sant Jaume compta amb tot tipus d'establiments pensats per als pelegrins, i, a part, passarem tot sovint per grans urbs, fet que ens permetrà abastir-nos de provisions. Per tant, no ens sobrecarregarem innecessàriament l'esquena amb grans provisions d'aliments, i anirem comprant segons els anem ingerint.

4) A tots els albergs que trobarem durant el camí s'hi pot rentar la roba, així com estendre-la. Amb dues (o tres) mudes de cada peça de roba en tindrem de sobres. En cas de no estar eixuta, la podem penjar a la motxilla amb agulles imperdibles quan comencem a caminar l'endemà.

Pel que fa al calçat, caldrà gastar-se els diners en unes bones botes de muntanya que no estrenarem de cap de les maneres al Camí de Sant Jaume. Sens dubte, aquesta serà la millor inversió que podrem fer abans de començar aquesta aventura de gairebé vuit-cents quilòmetres. Alhora, també durem algun tipus de calçat lleuger, que ens serveixi per a dutxar-nos a l'alberg, i refer-nos de la caminada dia rere dia.

A partir d'aquí, només ens falta carregar-nos de paciència i gaudir de l'experiència, de ben segur inoblidable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada